Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по

...
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по
Коментари Харесай

Ансамбълът ни спечели титлата в многобоя от Световната купа в Румъния

Ансамбълът на България завоюва купата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж.

Грациите в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха общ брой от 66.200 точки, с което взеха златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха новото си комбиниране с три ленти и две топки. Те имаха някои грешки, само че получиха първа по мощ оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за компликация, предава БГНЕС.

 

Вчера нашите девойки получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще вземат участие и на двата финала на уредите. На второ място в многобоя остана отборът на Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите оценки завоюваха испанките с 64.700 точки (34.350 и 30.350). В топ 6 са още тимовете на Мексико, Франция и Бразилия.

Така българските гимнастички ще играят на девет от 10 вероятни финала в неделя. При дамите Стилияна Николова, която взе сребърен орден в многобоя, е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще започва и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР